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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  08/01/2019
Data da última atualização:  08/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FERREIRA, C. E. R.; HAAS, C. S.; GOULARTE, K. L.; ROVANI, M. T.; CARDOSO, F. F.; SCHNEIDER, A.; GASPERIN, B. G.; LUCIA JUNIOR, T.
Afiliação:  C. E. R. Ferreira, UFPEL; C. S. Haas, UFPEL; K. L. Goularte, UFPEL; M. T. Rovani, UFPEL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL; A. Schneider, UFPEL; B. G. Gasperin, UFPEL; T. Lucia Junior, UFPEL.
Título:  Expression of paraoxonase types 1, 2 and 3 in reproductive tissues and activity of paraoxonase type 1 in the serum and seminal plasma of bulls.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Andrologia, v. 50, n. 3, e12923, Apr. 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The paraoxonases types 1, 2 and 3 (PON1, PON2 and PON3, respectively) are enzymes that degrade lipid peroxides, preventing oxidative damages relevant for male reproductive function. This study determined the expression of those three paraoxonases in reproductive tissues of bulls and evaluated correlations among the activity of PON1 in the serum and seminal plasma with breeding soundness parameters in bulls. The expression of PON1, PON2 and PON3 was characterised by RT-PCR in samples of testicular parenchyma, vesicular glands and epididymis collected from three slaughtered bulls. All three paraoxonases were expressed in the testicular parenchyma, PON2 and PON3 were both expressed in the epididymis head and PON3 was also expressed in the epididymis tail. The PON1 activity was determined in samples of serum and seminal plasma from 110 bulls submitted to breeding soundness evaluation. There was a strong correlation (r = .90) between the activity of the PON1 in both serum and seminal plasma (p < .0001). The PON1 activity in the seminal plasma was positively correlated with ejaculate?s colour, sperm mass activity (p = .04), motility, vigour and viability (all p < .01). Thus, PON1 may be a potential marker for sperm motility and viability in bulls.
Thesagro:  Esperma; Reprodução Animal; Tecido Animal; Touro.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189963/1/Ferreira-et-al-2018-Andrologia.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL14509 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  16/10/2019
Data da última atualização:  21/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SANTOS, W. M.; NOBRE, M. S. de C.; CAVALCANTI, M. T.; SANTOS, K. M. O. dos; FIGUEIREDO, H. O. S.; BURITI, F. C.
Afiliação:  Widson Michael Santos, UEPB; Michelangela Suelleny de Caldas Nobre, UEPB; UFPE; Mônica Tejo Cavalcanti, UFCG; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; HEVILA OLIVEIRA SALLES FIGUEIREDO, CNPC; Flávia Carolina Buriti, UEPB.
Título:  Proteolysis of reconstituted goat whey fermented by Streptococcus thermophilus in co-culture with commercial probiotic lactobacillus strains.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  International Journal of Dairy Technology, v. 70, p. 1-10, 2019.
DOI:  10.1111/1471-0307.12621
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Reconstituted goat whey was fermented with the starter Streptococcus thermophilus TA-40 in coculture with four probiotic adjuncts (independent treatments): Lactobacillus casei BGP93 (T1), Lactobacillus paracasei BGP1 (T2), Lb. paracasei LPC37 (T3) and Lactobacillus rhamnosus LR32 (T4). Lactobacillus populations were higher than 7 log cfu/mL after fermentation and storage. Proteolysis increased significantly (P < 0.05) during fermentation in all trials. Relative amount of low-molecular-weight protein fractions (<6.5 kDa) increased in goat whey trials with T1, T3 and T4 during fermentation and storage. The goat whey powder was considered a potential substrate for starter and probiotic cultures, which raised the opportunities to upgrade this by-product into a functional food.
Palavras-Chave:  By-product upgrading; Functional food; Goat dairy products; SDS-PAGE.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14728 - 1UPCAP - DD
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